Gyártott és egyedi bútorok – pro és kontra érvek

Gyártott és egyedi bútorok – pro és kontra érvek

Amikor bútor vásárlásban gondolkodunk, többféle lehetséges opciónk is van. A kereskedések közötti árak, valamint az általuk nyújtott minőség is hatalmas szórást mutat – de akár arra is van lehetőség, hogy egyedi bútort készíttessünk. Melyik az optimális megoldás, és milyen előnyei, hátrányai vannak az egyes lehetséges döntéstípusoknak?


A kereskedelemben kiváló minőségű termékek kaphatók


A kereskedelemben kapható kanapék, ülőgarnitúrák, valamint különféle bútorok a legtöbb esetben teljesen megfelelnek a lakosságai, valamint irodai igényeknek. Számtalan formában, méretben, színben, stílusban lehet manapság bútort kapni – és ez annak köszönhető, hogy a bútorgyártó cégek igyekeznek megfelelni a felmerülő elvárásoknak.

Az egyedi bútorok specifikált igényeket elégítenek ki


Az egyedik bútorokról sokan azt hiszik, hogy ezek feltétlenül jobb minőség képviselnek. Ez az elgondolás bizonyos szinten téves – hiszen, ezek csupán más méretben, anyagban és formában készülnek mint a boltokban kapható társaik. Egyedi igényeket elégítenek ki, de ez nem jelenti azt, hogy egy asztalos által gyártott termék feltétlenül jobb, vagy sokkal jobb minőségű lenne.


Abban az esetben indokolt asztalosmestert megbízni a munkával, ha tényleg azt szeretnénk, hogy a legyártott bútordarab tökéletesen passzoljon a környezetbe, vagy az 100%-ban megfeleljen a méretbeli elvárásoknak, melyet a lakberendező alakított ki.


Fontos észben tartani, hogy egyedi gyártás esetén több időt kell majd várnunk az elkészült bútordarab átvételével, hiszen az alapanyagok beszerzése, az egyedi széria és az utólagos egyeztetés mind-mind megnövelhetik a termék elkészülésének idejét. Viszont, akár az is előfordulhat, hogy a kereskedőtől vásárolt termék szállítási ideje lesz hosszabb – hiszen itt a beszállítói láncoktól függhet rengeteg minden.


Miben más egy irodai és otthoni bútorelem?


Több dologban is más egy otthoni és irodai bútorelem. Az egyik esetben kiemelten fontos, hogy az üzletiességet és igényességet sugározzon – hiszen a helyiségbe belépő partnereket le kell nyűgözni valahogy. A másik esetben pedig rendkívül fontos az otthonosság. Persze, a kettő valamelyest hasonlít és van átfedés – de azért mégiscsak két teljesen különböző fogalomról beszélünk. Mindkét esetben lehet keresni asztalosmestert, és el lehet látogatni a különféle bútorboltokba, megtekinteni azok kínálatát.


Mennyibe kerül egy jó vétel?


Ez nagyon sok mindentől függhet, a pontos árat soha nem könnyű feladat meghatározni. Lehet, hogy egy bútor nagyon drága annak értékéhez képest, mások áron alul adják a portékájukat. Általában mégis az jellemző, hogy a kereskedő, valamint mesterember a jutányos árat kéri el a termékéért.


Jó minőségű kanapét például 300.000 Ft-ért márt lehet kapni számos helyen, a pontos ár pedig rengeteg tényező függvénye – anyag, méret, kialakítás, valamint extra funkciók, melyek közül az ágyneműtartós és ágyazható kivitel a legkeresettebbek.


Milyen munkákkal bízhatunk meg egy mesterembert?


Érdemes megemlíteni, hogy sokkal inkább berendezéseket, dísztárgyakat szoktak megrendelésre készíteni, semmint ülőgarnitúrákat – hiszen, egy fából készült termék soha nem lesz olyan puha, hacsak nem vonják be valamilyen különleges kárpittal annak felületét.


Faházak, bódék, asztalok, székek, ágyak, nyílászárók – csak hogy párat említsünk a leggyakoribb megrendelések típusai közül.

asztalosmester szerszámok

Hogyan válhatunk asztalosmesterré?


Ez egy szakma – melyet szakképzési centrumoknál oktatnak, általában 2 éves képzési idő alatt lehet azt teljesen kitanulni. Ez után van szükség némi gyakorlatra, melyet akár külföldön is meg lehet szerezni. A munkához jó kézügyesség szükséges – viszont, ne felejtsük el, hogy egy jó mesterember sokszor többet keres, mint egy programozó jó beosztásban, tehát, ha érdekel minket a szakma, akkor lehet, hogy megéri kitanulni. Érdemes lehet a városunkhoz legközelebb levő szakképzési centrum honlapjára ellátogatni, ahol rengeteg információval gazdagodhatunk. Akár esti tagozaton is van lehetőség a tanulásra.


Kiből válhat jó bútorékesítő?


Ki válhat jó bútorértékesítővé? Az, aki pontosan ismeri a bútorok típusait, annak anyagát, valamint a vételi közönséget, és teljes mértékben tisztában van azzal, hogy hogyan kell vásárlókkal beszélni, kommunikálni, azokkal partnerként bánni. Ehhez kell egyfajta véna – ami némileg eltér attól, ami a szimpla szereléshez, gyártáshoz, faragáshoz szükséges, készséggel mindenfajta szaktudás és kommunikációs képesség fejleszthető.


Címkék:
Kiemelt termékeink közül

Üzenetküldés

Tudunk esetleg valamiben segíteni neked?


  • Add meg a neved helyesen

    Add meg az email címedet helyesen

  • Add meg a telefonszámodat helyesen

  • Add meg az üzeneted helyesen

Este hat óra után nem vagyunk telefonon elérhetők. Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk holnap!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X

Az alábbi számot hívja fel vagy nyomja meg a gombot, amennyiben érdeklődik a kiszemelt terémkkel kapcsolatban!

+36 20 392 2901
X
Hívja értékesítőnket bizalommal!
+36 20 392 2901